Beantwoording nieuwe kamervragen n.a.v. uitzending Eenvandaag

VVD Minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur en waterstaat) heeft schriftelijk de Kamervragen van Groen Links Kamerlid Suzanne Kröger beantwoord n.a.v. het artikel en uitzending ‘Een woonwijk tussen dijk en rivier? ‘Dan kun je net zo goed op ijs bouwen’ van EenVandaag.

Bij een eerste lezing van de antwoorden valt op dat de minister helaas vooral naar de situatie vandaag kijkt en geen moeite doet om naar morgen te kijken, terwijl wetenschappers juist wijzen op de gevolgen van snelle klimaatverandering.

Ook kijkt ze niet naar de consequenties voor het regionale of Europees niveau waterbeheer. Ze verschuift de verantwoordelijkheid en schade van hoog water door naar de toekomstige huiseigenaren en gemeente.

We zijn hierover teleurgesteld en vragen ons af of dit (nog) wel kan. We gaan de antwoorden nog verder bestuderen en naast de vergunningaanvragen en het ontwerp- bestemmingsplan leggen. Met deze analyse komen we t.z.t. bij u terug. We stellen het zeer op prijs als u ons daarbij wilt steunen door middel van crowdfunding.

De Kamervragen en antwoorden vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/04/18/beantwoording-kamervragen-van-het-lid-kroger-over-het-bericht-een-woonwijk-tussen-dijk-en-rivier-dan-kun-je-net-zo-goed-op-ijs-bouwen

One Comment on “Beantwoording nieuwe kamervragen n.a.v. uitzending Eenvandaag”

  1. Hallo,
    Kunnen we niet naar Willem Alexander een brief schrijven? Hij heeft zich heel erg verdiept in ons waterprobleem va het hele land. En was er ook bij om de spoorbrug open te maken om het water meer vrijheid te geven.
    Laten we eens out of the box gaan.

    Groetjes Yolanda Overvelde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.