Enorme hoeveelheid zienswijzen ingediend

Vorige week maakte de gemeente Arnhem in de Gelderlander bekend dat er zeker 130 zienswijzen ingediend zijn n.a.v. de woningbouwplannen in Stadsblokken-Meinerswijk. Op een haar na een record. We zijn erg blij dat er zoveel betrokkenheid is en er zoveel mensen de moeite hebben genomen om hun kritische blik te geven over de plannen.
Wij hebben samen met Milieudefensie ons best gedaan om over de procedure zo goed mogelijk te informeren en hebben ook enkele voorbeeld zienswijzen beschikbaar gemaakt. Van deze voorbeelden is heel veel gebruik gemaakt.
Dankzij de hulp van velen en de crowdfunding hebben wij nu al specialistische advocaten in kunnen schakelen en is er uiteindelijk een nog veel uitgebreidere scherpe zienswijze ingediend. Aangezien de advocaten zich hebben moeten inwerken en daarna ook de reserve tijd op was hebben wij deze niet eerder met u kunnen delen. U vind de uitgebreide ingediende zienswijze op: https://www.habitatadvocatenkantoor.nl/collectief-stadsblokken-meinerswijk/
Langs deze weg willen wij iedereen heel hartelijk bedanken voor het indienen van de zienswijzen en de enorme support!
Stichting Kloppend Stadshart en Milieudefensie zullen samen met onze advocaat doorgaan met het strijden tegen het plan om een woonwijk in Stadsblokken-Meinerswijk te bouwen. Voor de volgende stappen is ook weer een advocaat nodig, we blijven daarom doorgaan met crowdfunding waarbij uw steun erg welkom is.

One Comment on “Enorme hoeveelheid zienswijzen ingediend”

  1. Wat een geweldig en scherp uitgewerkt bezwaar. Hier zal de gemeente veel moeite mee hebben. Het lijkt er op dat de gemeente zich aan dit plan vertild heeft.
    Wat mij als burger nog het meest verontrust is dat een bedrijf als Kondor Wessels zich via een failliete boel een grondpositie heeft verworven, waarschijnlijk voor relatief een prikkie en dat zij kennelijk nu hun positie en macht(het bedrijf is zeer geïnfiltreerd via allerlei infrastructurele projecten in RW) aanwenden om een project te realiseren dat zowel voor bewoners en eigenaren van woningen elders in Arnhem en natuurlijk voor de dieren in de uiterwaarden. Gewoon iets heel basaal. Ik woon in een appartementsgebouw, waar een parkeernorm van 1,3 geldt. Als die straks ook gaat gelden voor de nieuwbouw in Stadsblokken dan rijst bij mij de vraag hoe dat gerealiseerd gaat worden bij een gepland aantal van 350 woningen(dus 455 parkeerplaatsen op eigen terrein). Daarnaast wordt met de bouw van deze appartementen de facto afscheid genomen van het evenemententerrein, want bij de wat grotere muziekevenmenten zal de toegestane geluidsbelasting op de dichtbijgelegen woningen de grens ver overschrijden. Rara wat Kondor Wessels dan aan de gemeente gaat voorstellen.
    Maar voorlopig kan met dit bezwaarschrift mijn dag niet meer stuk!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.