Brief aan de gemeente: Right to Challenge

Kloppend Stadshart knokt voor ontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk met de Gebiedsvisie als uitgangspunt die in goede samenwerking tussen overheid en betrokken burgers tot stand is gekomen.

De wethouder heeft echter de raad voorgesteld om woningbouw toe te voegen terwijl juist was afgesproken dat niet te doen.
De wethouder heeft afspraken gemaakt met de projectontwikkelaar en negeert het ontwikkelplan van Kloppend Stadshart.

Daarom hebben we het Right to Challenge aangegrepen en de gemeente uitgedaagd zich serieus in ons plan met financiƫle onderbouwing te verdiepen.

Tot nu toe kregen we alleen een ontvangstbevestiging……
Binnenkort wordt een belangrijk besluit genomen in een onderonsje tussen gemeente en projectontwikkelaar. Waar blijft de burger?

Lees:
De brief aan het college van Kloppend Stadshart
Wat is het Right to Challenge?

Right to Challenge Arnhem ingevoerd

Right to Challenge Arnhem

3 Reacties op “Brief aan de gemeente: Right to Challenge”

 1. Mijn vouw en ik wonen nog maar enkele maanden in Arnhem aan de Veerpolderstraat. Vanuit ons appartement kijken wij uit over de uiterwaarden. Wat een geweldig mooi gebied. Onlangs hebben wij een beetje door het natuurgebied Stadsblokken Meinerswijk gestruind. We waren echt verbluft over de schoonheid van het gebied. We kunnen het ons dan ook niet voorstellen dat een projectontwikkelaar die via het faillissement van Phanos nu de kans grijpt om daar, zoals deze speculant zelf heeft aangegeven 1.000 woningen wil bouwen. Ook al worden het er een paar honderd, de schade aan het gebied zal groot zijn. De druk op de overblijvende natuur zal toenemen en wat misschien nog wel verlanglijst is, het is een nat moerassig gebied. Om te bouwen zal er volgens mij behoorlijk zwaar gedraineerd moeten worden. Dat betekent verlaging van de grondwaterstand en mogelijk verdroging tot gevolg.

  • Woningbouw zal schade toebrengen aan de kernkwalitieten van het gebied, ook aan de Stadsblokken.
   Binnenkort de 2e stap naar het referendum, en daarna stemmen tegen het collegvoorstel. En zoveel mogelijk mensen mobiliseren.
   En intussen doen we wat we kunnen.
   Een gesprek met KWP hoort ook tot de mogelijkheden, maar niet zolang de gemeente Arnhem zoveel en zo hoge woningen wil laten bouwen.

 2. De sfeer rond de ASM haven wordt zeer geroemd in de Gelderlander n.a.v. de circustheater voorstelling ‘Durf”. Inderdaad, de sfeer is overdonderend. Midden in de stad zo’n uitdagende, verstilde plek. Tijdens de voorstelling doen de vogels zelfs mee. De industriĆ«le overgebleven restanten worden gebruikt in de voorstelling en na de voorstelling wat drinken op het terrein tussen de bomen met donkerte op de achtergrond. Een unieke plek met een unieke sfeer. Als het plan ‘De Eilanden 2.0’ gerealiseerd wordt, is deze sfeer niet meer mogelijk. Straatverlichting, verlichting van woningen om de ASM haven, geluid van verkeersbewegingen en mensen op balkons, zullen deze betoverende atmosfeer verbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.