Deskundigen gaan zich in opdracht van Raad van State buigen over waterveiligheid

Goed Nieuws! Afgelopen 24 september was de Raad van State zitting waarin ons beroep diende tegen de bouwplannen van de gemeente Arnhem in de uiterwaarden Stadsblokken Meinerswijk. Een van onze grootste bezwaren is altijd al dat bouwen in de uiterwaarden ten tijde van klimaatverandering niet toekomstbestendig is, de uiterwaarden zijn hard nodig in de (nabije) toekomst om water op te vangen en door te bouwen ontneem je die ruimte. Ook experts zoals Pier Vellinga zijn dat met ons eens.

De rechters hebben die dag goed geluisterd en veel vragen gesteld, en hebben nu besloten om de Stichting Advies Bestuursrecht (STAB) in te schakelen. Deze Stichting gaat advies uitbrengen aan de Raad van State over de waterveiligheid en (toekomstige) waterafvoeren.

We zijn blij met deze stap, zodat deskundigen goed gaan meekijken en de Raad van State hierover gaan adviseren. Voor 13 december gaat de STAB haar advies uitbrengen, daarna wordt de zaak vervolgd.

4 Reacties op “Deskundigen gaan zich in opdracht van Raad van State buigen over waterveiligheid”

  1. Dit geeft de burger moed en heb het programma Pointer m.b.t. risico hoogwater gezien.
    Ik hoop dat het nuchtere verstand het gaat winnen van het grote geld en wens (het) Kloppend Stadshart Stadsblokken-Meinerswijk al het goede in deze. Een goede afloop van jullie strijd is tevens een opgestoken vinger naar het onvergeeflijk handelen van de Arnhemse hoge heren in het verleden.

  2. Laat men hopen , dat STAB aan de kant doen staan van de Arnhemse Burgers, want het zou zonde wezen dat het kleine beetje groen in de Stadblokken en Meijnderswijk weg moet voor woningen.

  3. Naast alle waterveiligheid- en natuuraspecten is er ook een enorm zakelijk belang voor de gemeente, want wat als in de toekomst blijkt dat de appartementsgebouwen als gevolg van overstromingen niet langer bewoonbaar zijn. Dan zullen er voor de gemeente voor enorme schadeclaims komen. Dat kan zo maar oplopen tot een miljard euro en dat is nog afgezien van het menselijk leed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.