Interview en TV uitzending EenVandaag

Deze week werd Stichting Kloppend Stadshart geïnterviewd in Stadsblokken-Meinerswijk door EenVandaag n.a.v. het hoge water en de woningbouwplannen in de uiterwaarden die niet zonder gevaar zijn.

“Wij willen dat het gebied bewaard blijft voor natuur en recreatie”, zegt woordvoerder Margo Meeuwissen. “Maar we vinden het daarnaast ook onverstandig. Er zijn wel plannen om woningen op te hogen. Maar volgens berekeningen die wij hebben laten maken is dat bij extreme afvoer van water niet genoeg.”

“Dit stuk is een flessenhals”, vervolgt Meeuwissen. “Als je dit nu volbouwt, kan je eventueel hoogwater in de toekomst niet meer de ruimte geven die het nodig heeft.”

Het is in Meeuwissens ogen bovendien ‘niet uitlegbaar’ dat in de afgelopen decennia juist ruimte voor de rivieren is gemaakt, soms zelfs door mensen uit te kopen. “Vervolgens ga je verderop weer doodleuk huizen bouwen langs die rivier.”

Het hele stuk en de tv uitzending zijn hier terug te kijken:

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gemeenten-blijven-doorbouwen-in-uiterwaarden-ondanks-waarschuwingen-over-hoogwater-door-klimaatverandering/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.