Zienswijze milieueffectrapport gebiedsontwikkeling

De gemeente Arnhem heeft de reikwijdte notitie voor de Milieu Effect Rapportage (MER) over de gebiedsontwikkeling van Stadsblokken-Meinerswijk ter inzage gelegd. Samen met Milieudefensie heeft Stichting Kloppend Stadshart een zienswijze naar de gemeente Arnhem gestuurd. Kern van onze zienswijze is dat we het positief vinden dat er onderzoek gedaan wordt, maar dat we vraagtekens hebben bij de reikwijdte en uitvoering van het onderzoek.

Zo vinden wij het vreemd dat projectontwikkelaar KWP zijn zusterbedrijf Aveco de Bondt heeft gevraagd om de MER-rapportage uit te voeren. Het doet ons denken aan de slager die zijn eigen vlees keurt.

Tijdens de presentatie van het plan Eilanden 2.0 en in de referendumperiode werd vaag gedaan over de hoeveelheid woningen. Getallen die genoemd werden waren 250 tot 350. In de notitie wordt ineens een maximaal aantal woningen van 500 genoemd. Dit is in strijd met de eerder gedane uitspraken.

Er wordt gesteld dat het huidige voorliggende Masterplan het enige mogelijk alternatief is voor het ontwikkelen van het gebied. Dat is niet zo, er zijn meerdere alternatieven mogelijk te weten autonome ontwikkeling van het gebied of de verdere uitwerking van het plan van Kloppend Stadshart waarbij woningbouw niet aan de orde is. Om tot een correcte afweging te komen, hebben we de gemeente gevraagd om ook deze twee alternatieven te onderzoeken.

Ook hebben we een aantal vragen gesteld met betrekking tot verstoring (verkeer, geluid, licht) en natuurwaarden en gevraagd om uitbreiding van het beoordelingskader.

Lees hier onze volledige zienswijze.

One Comment on “Zienswijze milieueffectrapport gebiedsontwikkeling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.