Bever helpt de natuur in Brabant – Provincie Gelderland weigert die in Arnhem te beschermen

Deze week stond er een heel mooie artikel in diverse media over Bevers in het Brabantse Asten die de natuur een handje helpen in deze uitzonderlijk droge periode.

In een interview met Omroep Brabant zegt boswachter Mari de Bijl: “De bever zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat er ondanks de droogte nog steeds water in de Astense Aa staat. “Wij zouden daar nooit zomaar iets mogen bouwen. Omdat de bever beschermd is, kon hij zijn gang gaan. Hij is de natuur enorm aan het helpen dus ik ben daar heel blij mee”

Ook de Volkskrant heeft er een mooi artikel over geschreven.

Zoals ook in het artikel gezegd wordt is de bever beschermd en zou er nooit gebouwd mogen worden waar deze zich gevestigd heeft. In Stadsblokken-Meinerswijk heeft een beverfamilie zich gevestigd bij het terrein waar men als voorbereiding op de andere bouwplannen na de zomervakantie een informatiecentrum wil gaan bouwen.

Na de Gemeente weigert nu ook de Provincie de bevers te beschermen. Ze geven aan dat er op moment van schrijven nog niets in de buurt van de bever gebeurd, en ze daarom niet kunnen handhaven. Verder dat het niet aan de Provincie is om preventief maatregelen te nemen om verstoring van de bever te voorkomen.

Stichting Kloppend Stadshart is van mening dat hiermee bescherming bever faalt en heeft bezwaar ingediend.

GroenLinks Gelderland heeft vragen gesteld over deze gang van zaken.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

One Comment on “Bever helpt de natuur in Brabant – Provincie Gelderland weigert die in Arnhem te beschermen”

  1. In wat voor gemeente/provincie woon ik? Dit is afschuwelijk. Laten wij toch vooral zuinig zijn op onze prachtige natuur. Éénmaal weg is altijd weg….. Toen ik hier ooit kwam wonen, had ik altijd het idee gehad dat de gemeente Arnhem trots en zuinig was op zijn natuur. Nee dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.