Partijen vragen college om bever te beschermen

Naar aanleiding van het rapport van Econatura waarin beschreven staat dat er een beverburcht gevonden is op de Stadsblokken bij de plek waar projectontwikkelaar KWP haar informatiecentrum wil gaan bouwen hebben de partijen Groenlinks, PvDA en de Partij voor de Dieren schriftelijk vragen gesteld aan het Arnhemse college van Burgemeester en Wethouders. Bevers zijn een zwaar beschermde diersoort en een beverburcht is erg bijzonder.

De partijen vragen onder andere om de bever te beschermen en de vergunning voor de bouwactiviteiten in te trekken. Ook moet goed worden gekeken naar de bouwplannen voor het gehele Stadsblokken gebied. Want grootschalige bebouwing die gepland is kan een behoorlijke negatieve impact op de bevers en de overige beschermde diersoorten hebben die beschreven staan in het rapport.

Deze week kwam het college van B&W met een schriftelijke reactie terug. Deze is erg teleurstellend. De partijen hebben gevraagd de bevers te beschermen, ook tegen de bouwplannen. Helaas onderneemt de gemeente geen actie en blijft focussen op bouwen. Verdere actie schuift de gemeente door naar de Provincie.

Wij blijven de verdere voortgang hiervan op de voet volgen en blijven ons inzetten om de bevers en de natuur in Stadsblokken en Meinerswijk te beschermen.

Links naar de schriftelijke vragen en antwoorden:
Art. 44-vragen inzake Bevers in Stadsblokken-Meinerswijk_ d.d
Beantwoording Art. 44-vragen inzake Bevers in Stadsblokken-Meinerswijk_ d.d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.