Dit is wat de SP Arnhem zei over woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk

Woensdag 7 oktober start de behandeling van het omstreden nieuwe bestemmingsplan voor Stadsblokken-Meinerswijk waarin ruimte wordt gegeven voor het bouwen van twee woonwijken.

De SP Arnhem en zelfs de voormalige SP leider Emile Roemer hebben een paar jaar geleden duidelijk uitgelegd in een interview wat hun standpunt was en waarom woningen bouwen in het gebied absoluut niet zou moeten gebeuren. Ze wilden het gebied voor eens en voor altijd hiertegen beschermen.

Hoe onbetrouwbaar zou het zijn als je jaren later dan toch voorstander bent van woningbouw! Maar helaas is dit de harde realiteit, SP omarmt het huidige woningbouwplan. Wij helpen ze graag te herinneren wat ze beloofd hebben:

 • Het gebied moet niet ten prooi vallen aan vastgoedprojecten en invloedrijke grondspeculanten (nu wel het geval)
 • Dit soort hele mooie locaties moeten we bestemmen voor groen, natuur, cultuur
 • Wij willen voorkomen dat er gebouwd gaat worden om de natuur te beschermen
 • Het is een uiterwaardengebied dat bij hoogwater onder kan lopen, het kan dan wel eens onveilig kan zijn

Bekijk hieronder het hele interview terug met SP leider Roemer en Gerrie Elfrink van de SP Arnhem:

5 Reacties op “Dit is wat de SP Arnhem zei over woningbouw in Stadsblokken-Meinerswijk”

 1. Politiek is een grote poppenkast met spelers die willen scoren. Beleid, visie en vooral passie is heel ver te zoeken. Er is alleen passie voor geld. Natuur en mens doen er niet toe.
  Absoluut niet te vertrouwen zijn ze. En het trieste is, ze hebben niet door dat ze gemanipuleerd worden omdat er alleen maar $tekens in hun ogen staan die alles verblinden wat puur en zuiver is.

 2. Jammer dat Gerrie Elfrink zich heeft laten paaien door het grootkapitaal. Absoluut ongeloofwaardig.

  Ik hoop nog steeds dat de plannen niet doorgaan, maar mocht dat wel gebeuren hoop ik dat ze tijdens de voorbereidingen op veel vervuilde grond stuiten. En dat die dure huizen flink te lijden krijgen van het hoge water.

 3. Dit verbaast toch niet echt?! De lokale SP draait alle kanten op in meerdere dossiers. Compleet onbetrouwbaar. Politieke clowns worden ze wel genoemd in Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.