Nieuwe zitting Raad van State

Eind vorige week is bekend geworden dat er op 30 september een nieuwe zitting plaatsvindt over de zaak rondom het bestemmingsplan en andere vergunningen voor Stadsblokken-Meinerswijk. Deze leggen de basis voor de bouw van een nieuwe woonwijk van zo’n 430 woningen in de uiterwaarden van Arnhem.

In de eerste zitting is eerst de zaak in algemene zin besproken en bij de tweede zitting het Rapport van de stichting STAB. Die was door de Raad van State ingeschakeld voor extra deskundigheid en advies.

Na de laatste zitting bleek dat de Raad van State de reactie van gemeente, Rijkswaterstaat en projectontwikkelaar KWP op het STAB-rapport niet had toegestuurd. Hierdoor ontbrak belangrijke informatie die tijdens de zitting wel nodig was. Deze reactie is alsnog naar ons als appellanten gestuurd. We hebben hierop een schriftelijke reactie gestuurd. Daarnaast hebben we aangegeven dat we in een zitting deze reactie nog verder wensen toe te lichten.

Deze nieuwe zitting zal plaatsvinden op vrijdag 30 september om 9:15 bij de Raad van State in Den Haag. De zitting is weer algemeen toegankelijk.

Zie ook: Stand van zaken beroep bestemmingsplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.