Stand van zaken beroep bestemmingsplan

Wij denken verder

Stichting Kloppend Stadshart, vereniging Milieudefensie en privé collectiefleden hebben begin 2021 beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan Stadsblokken-Meinerswijk, de Watervergunning, de Wet natuurbescherming en ontgrondingsvergunningen. Een eerste zitting hierover bij de Raad van State vond plaats september 2021. Na de zitting heeft de Raad van State aangegeven een advies over waterveiligheid te willen hebben van de stichting advisering bestuursrechtspraak (STAB). De STAB heeft hiervoor vragen aan ons gesteld en een gesprek met ons gehad. Pier Vellinga heeft ons hierbij ondersteund. Ook met de gemeente, Rijkswaterstaat en de ontwikkelaar hebben ze gesprekken gevoerd.

Vanuit deze informatie heeft de STAB in december 2021 een advies uitgebracht aan de Raad van State. Veel van wat wij hadden ingebracht was naar onze indruk nauwelijks verwerkt door de STAB. In een zienswijze op het advies half januari hebben we daarom punten opnieuw ingebracht die aangeven dat het huidige beleid niet toekomstbestendig is. Bijvoorbeeld de overstromingen van vorig jaar zomer en de recente brieven van de Deltacommissaris aan de minister van I&W en BZK onderschrijven dit.

Op basis van de informatie die de Raad van State heeft ontvangen, hebben zij nu besloten om op 9 mei opnieuw een zitting te houden over Stadsblokken-Meinerswijk. Deze zitting zal gaan over waterveiligheid, het STAB rapport en onze zienswijze.

Wij houden u op de hoogte.

Links naar de bestanden:
-Advies STAB
-Onze zienswijze op het advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.