Referendum laatste redmiddel om woningbouw in Stadsblokken Meinerswijk tegen te houden

Vandaag is onderstaand persbericht verzonden:

Persbericht

Arnhem 6 Juli 2016,
Morgen gaat fase 2 in om een referendum mogelijk te maken om woningbouw in Stadsblokken Meinerswijk tegen te houden, zodat dit mooie uiterwaardengebied woningbouwvrij blijft en een natuurgebied en stadspark wordt voor alle Arnhemmers. Een coalitie van Wijkplatform Malburgen West, Milieudefensie en Initiatiefgroep Kloppend Stadshart zet het referendum in als laatste redmiddel om de gemeente tot de orde te roepen, géén woningbouw in dit groene uiterwaardengebied.

Om een referendum mogelijk te maken moeten in deze tweede fase in 6 weken tijd,- in de periode tot 17 augustus-, 3000 ondersteuningsverklaringen voor het referendum worden verzameld. 3000 stemgerechtigde Arnhemmers zullen daarvoor met hun legitimatiebewijs naar het Stadhuis of loket Zuid moeten om een handtekening te zetten. De coalitie roept alle Arnhemmers die Stadsblokken Meinerswijk een warm hart toedragen op om een ondersteuningsverklaring te tekenen. Als dit aantal wordt gehaald is het referendum een feit en kunnen Arnhemmers meebeslissen over wat er met Stadsblokken Meinerswijk gaat gebeuren in plaats van aan de kant te worden geschoven.

Stadsblokken Meinerswijk is in de gevarenzone. Een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad heeft ingestemd met het uitwerkingskader dat woningbouw toestaat. Daarmee wordt de essentie van de gebiedsvisie uit 2012 verlaten, en de belangrijkste functies in het gebied komen zelfs in het gedrang.

Echter een meerderheid van de partijen heeft óók toegezegd de uitslag van een eventueel referendum te zullen respecteren. Alleen het referendum kan dus woningbouw in dit groene uiterwaardengebied nog tegenhouden!

De eerste fase van de campagne waarin 750 handtekeningen moesten worden verzameld is glansrijk verlopen. Binnen 10 dagen tekenden maar liefst 1700 mensen de petitie waardoor de eerste stap in een referendumaanvraag is doorlopen.  De coalitie is daarom hoopvol dat ook de 3000 ondersteuningsverklaringen zullen worden gehaald.

Download hier direct de informatieflyer verspreid hem, hang hem op en help zoveel mogelijk Arnhemmers te bereiken. Alle steun is welkom!

Flyer Referendum Fase2 Stadsblokken-Meinerswijk

 

8 Reacties op “Referendum laatste redmiddel om woningbouw in Stadsblokken Meinerswijk tegen te houden”

 1. IN EEN GROEN HART BOUW JE NIET !!!

  Dit gebied is zo bizonder en uniek ! Zeker omdat het zo’n prachtige ‘groene band’ is;
  een oase van natuurschoon en rust voor IEDEREEN !!
  Het zou dan ook eeuwig zonde zijn als hier gebouwd gaat worden !!
  Arnhem heeft een parel in handen. Alleen hier en daar een beetje ‘afstoffen’
  (oftewel : rommel opruimen) is genoeg. Dan zal ie schijnen en Arnhem verlichten
  als nooit tevoren……

  IN EEN GROEN HART BOUW JE NIET !!!
  IN EEN GROEN HART BOUW JE NIET !!!!!

 2. Er is nog genoeg bouwgrond op schuitgraaf en rijkerswoerd bij kinderboerderij…..laat dit stukje mooie ongerepte natuur in zijn waarden! Ik ben tegen de bouw van huizen in meinerwijk en de stadsblokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.