Referendumverzoek gehonoreerd

Het referendumverzoek over de plannen in Stadsblokken-Meinerswijk is gisteravond in de gemeenteraad gehonoreerd.

Over het raadsvoorstel over de 2e fase van de uitwerking van de Gebiedsvisie zijn 2 amendementen en een motie aangenomen. Dat is een mooie stap maar gaat ons nog nog niet ver genoeg. In de plannen is namelijk nog steeds ruimte voor de projectontwikkelaar om enkele honderden woningen te bouwen.

Tijdens de zogenaamde stemverklaring hebben GroenLinks, PvDA, Arnhemse Ouderenpartij en PvdD aangegeven tegen het voorstel te zullen stemmen. Daarnaast hebben D66, SP, Verenigd Arnhem en Arnhem Centraal (voorheen Zuid Centraal) aangegeven hun definitieve besluit over de (bouw)plannen af te laten hangen van de uitslag van het referendum.

Dit is erg goed nieuws! De Arnhemse burger krijgt op deze manier mogelijk een belangrijke stem over de woningbouwplannen.

Voordat het referendum van start kan gaan moeten er in zes weken minimaal 3000 handtekeningen gezet worden door Stemgerechtigde Arnhemmers op het Stadhuis of loket Zuid. Naar verwachting zal de gemeente binnen enkele dagen bekend maken wanneer de handtekeningen gezet kunnen worden.

Zodra bekend is wanneer de handtekeningen gezet kunnen worden hoort u het direct en gaan we met z’n allen aan de slag. Alle hulp is welkom!

4 Reacties op “Referendumverzoek gehonoreerd”

      • Als ik het goed heb begrepen, kunnen ze nu bouwen zonder maximale hoogte. Dus ze mogen nu hoger bouwen dan 15 meter. (Behalve als er een referendum komt natuurlijk en mensen nee kunnen stemmen). Klopt dat?

  1. neem aub de moeite om te stemmen voor een referendum over Stadsblokken-Mijnerswijk. Bepaal als Arnhemmer wat met dit gebied gaat gebeuren en niet de projectontwikkelaar die probeert de gemeente om te kopen met kadootjes. Een gemeente met raadsleden die bij het afleggen van de eed beloven onomkoopbaar te zijn en geen gewin mogen halen uit hun beslissingen…. Laat bewoners spreken zoals zij eerder hebben gedaan dmv het participatieproces. Teken vóór een referendum zodat uiteindelijk de bewoners weer een stem krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.