Zaterdag 28 maart Crowdfundingsavond Stadsblokken-Meinerswijk

Kloppend Stadshart, Milieudefensie Arnhem en vele anderen willen de bouw van 430 woningen in Stadsblokken-Meinerswijk tegenhouden door naar de rechter te stappen. Dit kost veel geld. Daarom organiseren Milieudefensie en Kloppend Stadshart zaterdag 28 maart van 18.00 uur tot 21.00 uur een crowdfundingsavond in De Schuur, Hannesstraatje 2a, Elderveld. Inloop is vanaf 17.00 uur. Het belooft een sprankelende avond te worden met biologisch diner, presentatie over de stand van zaken, live-muziek en pubquiz.

Aanmelden
Gezien het maximum aantal bezoekers dat in De Schuur past, is het belangrijk dat u zich eerst aanmeldt via SBMWcrowdfunding@gmail.com. Na bevestiging van uw aanmelding, ontvangt u voor een donatie van minimaal €22,50 een entreebewijs. Aanmelden kan tot 21 maart.

Natuur midden in de stad is uniek
Stadsblokken-Meinerswijk is een prachtig uiterwaardengebied in het hart van Arnhem. Het is een belangrijke plek voor bevers, vogels en vele andere dieren en planten. Ook geeft het uiterwaarden-gebied verkoeling tijdens warme zomerse dagen.Natuur midden in de stad is uniek. Maar het gebied is in gevaar. De gemeente Arnhem wil projectontwikkelaar KWP 430 woningen naast de rivier laten bouwen. Bouwen in de uiterwaarden verstoort de natuur en is gevaarlijk vanwege het overstromingsgevaar.

Hoogleraar Pier Vellinga, internationale autoriteit op het gebied van klimaatverandering gaf al eerder aan: “De keuze voor woningbouw op deze plek en op dit moment heeft verstrekkende gevolgen voor rivierverruiming en dijkverhoging elders, of leidt tot meer risico’s hier in Arnhem of elders langs de rivier. Arnhem gaat hier waarschijnlijk spijt van krijgen. Op andere plaatsen worden huizen afgebroken en bomen in de uiterwaard gekapt om ruimte voor de rivier te maken.”

Stadspark en natuurgebied zonder woningbouw: het kan!
Het zou fantastisch zijn als Stadsblokken-Meinerswijk een écht stadspark en natuurgebied zou worden. Een plek voor alle Arnhemmers en bezoekers, een plek zonder villa’s en flats, een plek waar ruimte is voor de natuur, de rivier, mensen, dieren en recreatie.Vindt u het ook belangrijk dat in Stadsblokken-Meinerswijk geen flats en villa’s gebouwd worden? Doe dan met ons mee!

Meer informatie: arnhem.milieudefensie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.